Proiecte implementate de Fundația Pro Autist

 

Ziua Autismului – 2 aprilie 2014

Scopul acestui proiect a fost să atragă atenția asupra situației speciale în care se află persoanele care trăiesc cu autism, contribuind astfel la înțelegerea și promovarea acceptării lor de către societate. Am organizat Ziua Deschisă în Centrul de Incluziune de zi din Feliceni (jud. Harghita), în cadrul ei organizații din domeniu au avut prilejul să-și prezinte activitățile și rezultatele obținute reprezentanților instituțiilor participante, organizațiilor neguvernamentale și părinților prezenți. Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Local Odorheiu Secuiesc.

 

Întrebări și răspunsuri în domeniul autismului – octombrie 2013

9 persoane care lucrează la Centrul de Incluziune de zi din Feliceni a participat la un schimb de experiență, care a avut loc în Békéscsaba (Ungaria), la sediul Fundației AUT-PONT. Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Local Odorheiu Secuiesc.

 

Instruire în tematica metodei de comunicație bazată pe schimb de imagini „PECS” – septembrie 2012 

În cadrul acestui proiect am organizat un training de 3 zile pentru 40 de pedagogi și părinți, care se ocupă și îngrijesc tineri care trăiesc cu autism. Trainingul a fost derulat de către specialiști din Békéscsaba (Ungaria). Participanții au avut ocazia să se aprofundeze în metoda PECS, dezvoltată să faciliteze comunicația persoanelor care trăiesc cu atutism. Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Local Odorheiu Secuiesc.

 

Porți Deschise - mai-septembrie 2011

Scopul proiectului a fost dezvoltarea abilităților tinerilor care trăiesc cu autism și promovarea acceptării lor de către societate. În colaborare cu școlile generale din Feliceni, prin activități recreative și sportive, am creat situații de integrare naturale, iar prin includerea fraților persoanelor din grupul țintă am contribuit la dezvoltarea legăturilor cu familiile lor. Pe de altă parte locuitorii comunei Feliceni au avut posibilitatea să aibă o incursiune în particularitățile autismului, astfel am contribuit la acceptare lor al unei alte stări, una diferită de cel obișnuit în societate. Proiectul a fost finanțat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita.

 

Împreună și pentru Fiecare – septembrie-decembrie 2010

Acest proiect a urmărit dezvoltarea abilităților social-comunicative ale adolescenților și tinerilor care trăiesc cu autism, prevenirea marginalizării lor, respectiv ridicarea gradului de sensibilitate sociale ale mediului în care trăiesc și ameliorarea gradului de acceptare și de toleranță manifestate de către cetățeni. La realizarea proiectului au contribuit studenți participanți la pregătirea cadrelor didactice în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Cu concursul lor, tinerii care trăiesc cu autism au avut posibilitatea să aibă parte de diferite activități meșteșugărești, la activități având scopul dezvoltării abilităților sociale și al autonomiei individuale (spicuim de exemplu: efectuare cumpărăturilor, mersul la cofetării, vizitarea parcurilor, etc.). Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Local Odorheiu Secuiesc.

 

Fundația Pro Autist


 

Contactare:

 

Fundația Pro Autist

 

str. Berde Mózes nr. 40

 

535600-Odorheiu Secuiesc


Tel: 0040-740.533.027


e-mail: pro_autist@yahoo.com